Comments

"Suitsuvorsti ja vetsupaberit"

Esmaspäeval, 9. märtsil tähistatakse töökohas naistepäeva. Kõik naised seisavad tihedalt külg-külje kõrval, kui meeskolleegid kõnesid peavad. Tort maitseb väga hästi.

Kolmapäeval, 11. märtsil algab analüüsivahendi koolitus. Istume ca 12 inimesega kõrvuti ümber laua. Õppejõud demonstreerib graafikute ja aegridade ilu COVID-19 andmete pealt. Vaatame ja arutame koos neid eksponentsiaalseid kasvavaid jooni ja tulpasid. Näeme projektoriekraanilt maru selgelt, mis toimub, aga see vist ei jõua veel meie teadvusesse.

Esimese koolituspäeva lõpus jääb veel tund aega tavatööks. Enne kojuminekut arutame toakaaslastega, mida kriisiks varuda. Teen nalja, et plaan on kindel, tuleb osta suitsuvorsti ja vetsupaberit. Aga minu peas ei ole see enam ainult nali, vaid täpselt nii kavatsengi talitada. Sest Telegrami (kiirsuhtlusrakendus, mitte uhhuuportaal) itaaliakeelsest koroonauudiste kanalist tulev info paneb pikalt mõtlema.

Teistes Eesti jutugruppides valitseb veel üleolev suhtumine. Lõpetage paanika! Grippi sureb palju rohkem! Kui tervis on korras, siis see on nagu iga teine suvaline nohu. Inimesed on hulluks läinud, haha, on ikka lihtsameelsed. Võrreldakse gripi ja koroonaviiruse nakatumist ja suremust, aetakse numbrid omavahel sassi ja tehakse selle pealt äraspidiseid järeldusi.

Esialgu vastan veel tasakaalukalt: me ei paanitse, me valmistume. Aga pisteline naeruvääristamine hakkab mind pahaseks tegema. Hakkan näiteid tooma oma 95-aastase vanaema kohta ja küsin, kui vanad on ärplejate vanemad ja vanavanemad.

Sõbrad on jagunenud kahte lehte - need, kes vaikselt märtsi-aprilli majutusi tühistavad ja kahjusid minimeerivad ning need, kes on hambad ristis talvekaamose üle elanud ja kavatsevad veel nui neljaks puhkama sõita.

Neljapäeva lõunal, 12. märtsil otsustan vaikselt tegutsema hakata. Sööme rahvarohkes kohas lõunat ja läheme veel 15 minutit enne lõunapausi lõppu kiirel sammul Turuhoonesse. Ostan kuus latti suitsuvorsti.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Räägi julgelt kaasa!

© Eveli veebipäevik | Platvorm: Blogger | Autor: Eveli Pung (evelipung@gmail.com) | Kujundus: Josh Peterson ja Eveli Pung