Comments

Koos ja üksi

Teisipäeval, 24. märtsil lähen peale tööd sõbrannadega jalutama. Meil on traditsioon vähemalt kord nädalas kolmekesi kokku saada ja nädalamuljeid vahetada, kas kellegi juures või kohvikus. Nüüd ei ole see mõeldav ja paneme hoopis kokku plaani ühiselt jalutama minna. Mõistagi, 2-meetriste vahedega.

Saame kokku päikeseloojangu ajal Karlovas. Jalutame väikestel tänavatel ja teeme pikemaid seisupause parkides. Pauside ajal seisame kolmnurgas.

Üks sõbrannadest jagab kogemust, kuidas Võrus viis korstnapühkija oma maskivaru arstidele. Jagame omalt poolt lugusid asjalikest ja südamlikest tegudest. Kontrastina ka lugusid sellest, kuidas maailmas meditsiinitarvikuid tarnivaid lennukeid kaaperdatakse ja kuidas üks Itaalia linnapea Euroopa Liidu lipu emotsionaalselt maha võttis, sest siiani on abi tulnud vaid Venemaalt...

Küllap olen naiivne, aga ma tõesti ei arvanud, et vaid päevadega on liitudest, solidaarsusest ja üksteise toetamisest saanud "iga riik enda eest". Või paistab meedias välja ainult halb? Hapu kirsina tordil levib meedias uudis, kuidas Trump üritas ühe Saksa firmaga teha eksklusiivset kokkulepet, et nende töös olevat vaktsiini saaksid kasutada ainult USA kodanikud.


Õigeusu kiriku teadetetahvlil on kirjas, et avalikud jumalateenistused on peatatud. Kõrval oleval lehel on ära trükitud palve viirusepuhangu puhul.

Natuke peale seitset loeme meediast uut "2+2" korraldust. 2 inimest, 2 meetrit. Teeme tänavanurgal mälestuseks veel pildi, kuidas seisame üksteisest 2-meetriste vahedega kolmnurgas ja jalutame igaüks oma kodu poole.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Räägi julgelt kaasa!

© Eveli veebipäevik | Platvorm: Blogger | Autor: Eveli Pung (evelipung@gmail.com) | Kujundus: Josh Peterson ja Eveli Pung