Comments

Karantiini!

Neljapäev, 12. märts. Jõuame turuhoonest suitsuvorstilattidega tagasi. Poetan latid kotiga laua alla ja koolitus jätkub. Umbes tunnike enne koolituse lõppu hakkab sosistamine ja elevus. Kuuldavasti tuleb käskkiri, mis käsib koju jääda kõigil, kes on viimase 14 päeva jooksul saabunud või saabuvad välisriikidest.

Ja tulebki.

Võtan oma vorstid, läpaka ja asutan end koju. 10 päeva sai siis tööl käidud, viimased 4 vaja kodukontorist toimetada.

WC-paber on juba õnneks ammu olemas.

Samal ajal kuulutab valitsus välja eriolukorra. Koduõpped, sanitaarkontrollid, karantiinid riskipiirkonnast saabumisel. Nahhui, mida te lambad paanitsete õhupall lendab heleda plaksuga katki ja toidupoodides algab osturalli. Mu pragmaatiline "vetsupaberit ja suitsuvorsti" mantra saab järgmistel päevadel märgilise tähenduse, kui iga kui viimne rull ära ostetakse.

Kiire kontroll näitab, et vähemalt mõneks ajaks on kindel tunne:
1. Ravimeid ja vitamiine on piisavalt.
2. Toitu on omajagu varutud, sh ka värsket kraami. Teen peas plaani, millises järjekorras tarbida ja kuidas midagi hoiustada, et maksimaalselt kaua säiliks.
3. ...ja loomulikult jätkub ka vetsupaberit. Mitte küll aastani 2054, aga vähemalt paar järgmist kuud.

Natuke on kahju, et telekat ei jõudnud osta. Ja teistpidi hea meel, et see kulutus tegemata jäi.

Meediast lahmab koroonaviiruse ja eriolukorra uudiseid. Samal ajal kui ametlikud uudised kütavad ärevust ja frustratsiooni ning kubisevad vastuolulistest sõnumitest, hakkab ühiskond leevendust otsima hoopis huumorist.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Räägi julgelt kaasa!

© Eveli veebipäevik | Platvorm: Blogger | Autor: Eveli Pung (evelipung@gmail.com) | Kujundus: Josh Peterson ja Eveli Pung