Comments

Kui reedetunne kaob

Päevad on juba ühte nägu.

Eelmine nädal märkasin, et reedetunne on kadunud. Teate küll, see "jeeeee, tund aega on tööpäeva lõpuni, siis kaks-ja-pool vaba päeva, kus teeme kõike ägedat, mida argipäeval ei tee!" tunne. Sest võib-olla olen ma vaimuvaene, aga nüüd näevad mu nädalavahetused välja umbes samasugused kui argipäeva õhtud. Koristamine, söögitegemine, heal juhul jalutamine.

Loen uudiseid ja teeb natuke ärevaks.

Bronxi loomaaia tiigritel ja lõvidel diagnoositi koroonaviirus, mille nad olid saanud oma talitajalt. Kui hästi liikide vahel viirus edasi kandub ja kui kergesti/raskesti loomad läbi põevad? Ei julge edasi mõtiskleda, mis siis saaks, kui näiteks inimeste pidamisel loomakarjad massiliselt nakatuma ja surema hakkavad... Ja kauaks siis ka metsloomad kaitstud on.

Boris Johnson viidi intensiivi. Olgu nende nakatumise asjaoludega kuis on, murelikuks teeb ikka. Ehk vähemalt maailm mõistab nüüd paremini, et viirus võib siruli tõmmata ka 55-aastase. Ja ei loe, kui palju on võimu või raha.

Mõtisklen, kas meile tuleks võib-olla kasuks paremini teadvustada ja mõista enesepettust, mida me kõik nii märkamatult viljeleme.

Vaatasin eile TV3-st saadet "Surmasuust pääsenud", kus eestlanna jutustas, kuidas paljudel heaoluühiskonnast pärit turistidel oli tsunami järel siiras ja tõsine ootus "saada päästetud". Neile ei mahtunud pähe, et keegi ei tule neid kohe aitama ja nende eest hoolt kandma. See on see, mis juhtub praegu ja veel hullemini. Isegi kui haiglas tehakse elu päästmiseks kõik, mis antud hetkel võimalik, ei saa kõik inimesed päästetud. See ei ole isegi päästjate kätes.

Mind viib kimbatusse retoorika, et terve ja tugeva inimesega ei tee koroonaviirus suurt midagi. Ei rahusta ka statistika, et 90%+ surnutel oli 1-3 kroonilist haigust juba all. Vahva teada, aga seda et...kui palju tead sina oma tutvusringkonnas üle 50-aastaseid mehi, kellel ei ole probleemi kõrge vererõhuga?

Ehk oleks aeg reaalsusega tõtt vaadata. Mida aeg edasi, seda noorematel on kroonilised haigused. Rahvastik on vananev, tüsenev ja aina rohkem stressis. Ilmselt ei tee paha endale tunnistada, et jube vähestel meist on ideaalsed eeldused koroonaviirusega suurepäraselt toimetulekuks. Ja isegi kui endal on...aga lähedastel?


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Räägi julgelt kaasa!

© Eveli veebipäevik | Platvorm: Blogger | Autor: Eveli Pung (evelipung@gmail.com) | Kujundus: Josh Peterson ja Eveli Pung