Comments

Erimoodi argipäev

Võtsin üle pika aja postkastist reklaamlehed välja, mida oli sinna kogunenud juba paras patakas. Olen postiteenuse üle juba pikalt iseendaga aru pidanud. Postiljonid peavad katsuma sadu uksi ja postkaste. Reklaamlehed on jällegi vahvalt libedad, kus viirusel on hea mitu päeva peesitada. Muidu võiks ju jätta need paariks päevaks postkasti settima, aga neid tuleb ju iga päev juurde! Siiamaani olen pataka iga nädala tagant tuppa esikulauale toonud ja vähemalt 48 tunniks puutumatult sinna jätnud.

Aga muidu.

Ohutunne hakkab natuke järgi andma. Nakatunuid tuleb juurde vähe, päike paistab, aprillikuu on käes... Jalutuskäigul sõpradega & vestlusel naabriga kipub vahe 1-1.5 meetri peale kahanema.Vaikselt kasvab tahtmine kohvikust kohvi võtta, kuskilt mujalt jäätist. Ja äkki ikka hüppaks poest läbi, sest viinamarjade isu tuli....Üha enam tekib kiusatus luua kontakte, mis ei ole ilmtingimata hädavajalikud.

Samas meenuvad ka kõik need korrad, kus saatus on valvsuse kaotamisel kohe 1:0 ära teinud. Näiteks kui tuleb esimene soojem (mitte soe!) päev ja mütsi pähe ei pane. Ja kõik need muud vahvad olukorrad, kus üks kord sajast teed midagi veidi teisiti ja kohe jääb see kellelegi silma või maksab kuidagi õnnetult kätte.

Et siis.

Kui varasemalt tuli ettevaatlikkus enesestmõistetavalt, kas kartusest või eriolukorra aktuaalsusest, siis nüüd on jõudnud kätte argipäev. Vaja on endale teadlikult meelde tuletada, miks ja mida me teeme (või ei tee). Ei tohi valvsust kaotada.

Täna sai mul täis üks kuu kodukontorit & sotsiaalset distantseerimist. Kuigi kõik märgid näitavad, et vähemalt üks kuu tuleb veel, siis tunne on, et umbes koera saba jagu on vaja veel ühiselt pingutada. Peame iga hinna eest vältima eraldumise lõpetamist "kaks nädalat liiga vara". Ma ei taha mõelda, mis saaks siis, kui kiirustamise tulemusena tuleks kohe uus suurem nakatumiste laine peale, mis omakorda tähendaks +2 kuud karantiini. See mõjuks moraalile (tervisele, majandusele) laastavalt. Nii et keep calm & carry on. On küll raske, aga veel rohkem, on oluline.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Räägi julgelt kaasa!

© Eveli veebipäevik | Platvorm: Blogger | Autor: Eveli Pung (evelipung@gmail.com) | Kujundus: Josh Peterson ja Eveli Pung